Consortium promoot AMD's HyperTransport

AMD heeft samen met een aantal andere bedrijven een non-profit organisatie opgezet om zijn HyperTransport technologie te promoten.

De bedrijven die het HyperTransport Technology Consortium vormen, onder meer AMD, Apple, Sun, Cisco en Nvidia, hopen zo het aantal licentiehouders te vergroten. Gabriele Sartori, president van de organisatie, zei tegenover Cnet dat ondernemingen die de technologie willen gebruiken voor vijfduizend dollar per jaar kunnen toetreden tot het consortium. Voor 25 duizend dollar per jaar kunnen bedrijven meewerken aan verdere ontwikkelingen van de technologie, één van de andere doelstellingen van het syndicaat.
HyperTransport stelt chips in staat te communiceren met een snelheid die tot 48 keer zo hoog is als die van huidigeinterconncet-technologieën. Nvidia introduceerde vorige maand de nForce, de eerste chipset waarin de architectuur geïmplementeerd is.
Aartsrivaal Intel werkt al een tijdje aan een concurrerende standaard, 3GIO geheten. "HyperTransport is een goede oplossing voor de komende vijf jaar. Wij zijn echter van mening dat er een oplossing moet zijn die de komende tien jaar mee kan. Die stap willen wij met 3GIO gaan zetten", aldus Intel-woordvoerder Kea Grilley. 's Werelds grootste chipbakker onthult de specificaties van zijn nieuwe technologie op zijn Developer Forum dat 27 augustus van start gaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.