Congresleden willen dot-kids veilig stellen

Twee Amerikaanse congresleden hebben een wetsvoorstel ingediend waarbij de .kids-domeinnaam op internet een 'veilige haven' voor kinderen moet worden.

De internationale beheerder van internet, ICANN, is niet gelukkig met het voorstel.
Het .kids domein moet in de ogen van de twee parlementariers een 'speelveld op internet worden'. De informatie op .kids-websites mag alleen bestaan uit kindvriendelijk materiaal. Op dit moment zijn er alleen de landenextenties en standaard uitgangen als .com, .net en .org. Die worden dit najaar uitgebreid met zeven achtervoegsels als .info en .biz. Een dergelijke aanduiding voor kindvriendeljke websites is
er nog niet.
De ICANN noemt het voorstel 'onwerkbaar', zei een woordvoerder tegen CNN. Zo is onduidelijk wie verantwoordelijk is als onder het domein toch pornografisch materiaal wordt geplaatst. Bovendien is het moeilijk internationale standaarden te formuleren, aldus de woordvoerder. "Wat jonge mensen in de VS aanstotelijk vinden, wordt in Frankrijk misschien schadeloos geacht."
De Internet Society Nederland (ISOC) schaart zich in een reactie achter de bezwaren van de ICANN. De Nederlandse internetdenktank vreest een 'fragmentatie van het internet' als overheden bij het aanwijzen van internationale domeinnamen hun eigen wil gaan opleggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-27T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.