Hitachi stopt productie CRT monitoren

Hitachi heeft gisteren bekend gemaakt dat het aan het eind van dit jaar stopt met de productie van CRT monitoren. Het concern ziet meer heil in TFT displays.

Volgens Hitachi zorgt het dal waarin de desktop PC-markt zich bevindt ervoor dat de vraag naar CRT (cathode ray tubes) monitoren sterk is teruggelopen. Het Japanse bedrijf verwacht in de toekomst ook weinig verbetering, aangezien de consument steeds vaker vraagt naar een vlak LCD (liquid cristal display) scherm. Deze displays hebben onder meer als voordeel dat ze geen straling afgeven en ruimte- en energiebesparend zijn. Nadelen hebben de schermen echter ook. Zo zijn ze een stuk duurder dan CRT monitoren en is zowel het contrast als deresponse time lager. Dat laatste is vooral een probleem bij een toepassing als games, waarbij de beelden snel bewegen. Hitachi gaat er van uit dat die problemen in de nabije toekomst verholpen zullen zijn, onder andere door gebruik te maken van zijn Super TFT (thin film transistor) technologie.
Het bedrijf ontwikkelt naast de grotere TFT LCD's ook kleinere schermen voor onder meer mobiele telefoons.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-27T00:00:00.000Z René van Vemde


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.