NEC gaat stevig reorganiseren in chipdivisie

Het Japanse NEC stopt in 2004 met de productie van Dram-chips en gaat daarnaast vierduizend banen schrappen in zijn chipdivisie.

De maatregelen zijn bedoeld om fors kosten te besparen. NEC heeft net als zovele van zijn concurrenten, last van de teruglopende vraag naar pc's. Mede daardoor moest het Japanse computerconcern vorig week een winstdaling melden van 70 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.
De geheugenchips (Dram's) die NEC produceert, worden met name toegepast in personal computers. De prijs ervan is door de scherpe concurrentie ver onder de kostprijs gedaald, waardoor NEC zich wel gedwongen ziet de eens zo lucratieve geheugenchip-productie de deur uit te doen. Het Japanse computerconcern wil zich in de nabije toekomst meer gaan richten op de productie van chips voor de toepassing in glasvezelnetwerken en mobiele communicatie-apparatuur. Deze activiteiten leveren hogere winstmarges op. Met zijn reorganisatie-maatregelen hoopt NEC een jaarlijkse omzetgroei van 6 procent te kunnen realiseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-02T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.