Intel ziet computermarkt aantrekken

Intel ziet het weer zitten. Topman Barrett denkt dat de vraag naar personal computers in het komende halfjaar weer aantrekt.

"Of de markt volledig omslaat, is afhankelijk van het herstel van de wereldeconomie'', aldus Barrett gisteren. Barrett denkt dat de komende maanden scholen meer gaan investeren en ook dat de introductie van het softwarepakket Windows XP een gunstige invloed heeft. Ook Microsoft denkt dat veel mensen de aanschaf van een nieuwe computer uitstellen in afwachting van het nieuwe besturingssysteem, zo liet het onlangs bij de presentatie van tegenvallende kwartaalcijfers weten.
"De computerindustrie heeft de bodem achter zich gelaten. Maar elk snel herstel in het derde of vierde kwartaal heeft meer seizoensredenen dan dat het structureel is", benadrukt Barrett. "Het consumptiepatroon in een neergaande wereldeconomie is moeilijk te voorspellen."
Intel is voor 80 procent van zijn afzet afhankelijk van de pc-makers en was een van de eerste bedrijven die last kreeg van de teruggang in de wereldecomomie. In de afgelopen drie kwartalen waarschuwde de onderneming keer op keer voor lagere resultaten doordat de vraag naar computers afnam. Alle grote computerfabrikanten hebben de afgelopen maanden duizenden ontslagen aangekondigd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-03T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.