Microsoft krijgt geen nieuwe hoorzitting

Microsoft krijgt geen gelegenheid om op een nieuwe hoorzitting een uitspraak van een beroepsrechter aan te vechten.

Die stelde dat het bedrijf een illegale koppeling heeft gemaakt tussen het internetprogramma Explorer en het besturingsprogramma Windows.
In juni oordeelde een beroepsrechter dat Microsoft misbruik heeft gemaakt van zijn dominante machtspositie, maar dat het bedrijf zich niet hoeft te splitsen. Na de uitspraak besloot Microsoft Windows toegankelijk te maken voor anderen, die bijvoorbeeld de gewraakte koppeling met de browser Internet Explorer ongedaan kunnen maken.
Het Amerikaanse ministerie van Justitie wilde dat de zaak zo snel mogelijk werd terugverwezen naar een lagere rechtbank, omdat het bedrijf zijn monopoliepositie nog steeds zou misbruiken. Maar dat verzoek is door het Hof van Beroep ook afgewezen. De lagere rechtbank moet tot minstens half augustus wachten met het bepalen van de feitelijke straf voor Microsoft.
Dat geeft Microsoft meer tijd om te zoeken naar een oplossing. Microsoft-oprichter Bill Gates heeft eerder al aangegeven dat hij oplossingen ziet om de antitrustzaak buiten de rechtszaal te beslechten. Woordvoerder Jim Desler zei gisteren na de uitspraak dat het bedrijf "open blijft staan voor elk idee om de resterende issues zo snel mogelijk uit de wereld te helpen"

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-03T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.