Dell haalt het Linux OS van de desktop

Computerfabrikant Dell is gestopt met de levering van het Linux OS op zijn desktops en laptops. Volgens het bedrijf is de vraag naar het open source besturingssysteem te gering.

Vrijwel alle consumenten blijken de voorkeur te geven aan het vertrouwde Windows OS. Dell zal Linux wel als optie blijven aanbieden op zijn werkstations en servers, aangezien hiervoor wel voldoende belangstelling is. Ook klanten die in een keer veel dekstop-pc's bestellen behouden de mogelijkheid om hun systemen met Red Hat Linux geleverd te krijgen.
Dell begon vorig jaar juni met het aanbieden van Linux als alternatief OS. Het bedrijf kreeg echter al gauw verwijten dat het mee wilde liften op de populariteit van het open source besturingssysteem. Volgens criticasters zou Dell het OS alleen gebruiken om meer hardware te verkopen en verder geen interesse tonen in samenwerking met de Linux-gemeenschap.
Een heel andere houding dan Hewlett-Packard, dat vorig jaar open source zendeling Bruce Perens binnenhaalde om strategische adviezen te geven over de te volgen richting bij productontwikkeling. HP is één van de oprichters van het Open Source Development Lab, een non-profit laboratorium dat ondersteuning biedt aan projecten van de open source-gemeenschap.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

waarom geen systeem verkopen zonder besturing,
dan kun je zelf kiezen
ik wil linux, mijn buurman wil windows maar we willen wel dezelfde laptop.
zo het nu gaat: we kopen de laptop allebij met windows, ik gooi het er af hij laat het er op staan. weer een licentie waar voor betaald is en niet wordt gebruikt.

dat is de macht van ms.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-03T00:00:00.000Z René van Vemde


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.