ING besteedt applicatie- en testdeel uit aan LogicaCMG

LogicaCMG en ING hebben een intentieverklaring getekend voor de uitbesteding van de ontwikkeling, het beheer en het testen van it-systemen. Ongeveer 350 medewerkers van ING in Nederland treden in dienst bij LogicaCMG.

De overeenkomst heeft een verwachte waarde van meer dan 200 miljoen euro en heeft een looptijd van 6 jaar. De it-uitbesteding geldt met name voor de bancaire onderdelen van ING. Zowel de OR van ING als de vakbonden zijn geïnformeerd. Naar verwachting zal het definitieve contract met ING deze zomer worden getekend. Met de vakverenigingen is onlangs een sociaal raamwerk opgesteld, maar het concern verwacht dat alle 350 medewerkers over zullen gaan naar de automatiseerder.

De uitbesteding van de activiteiten is onderdeel van het efficiencyprogramma van ING Operations & IT. Het doel van het programma is het verhogen van de efficiëntie van de bankoperaties en het behalen van kostenreducties. ING verwacht jaarlijks 230 miljoen euro te kunnen besparen tegenover een eenmalige last van 180 miljoen euro.

In totaal wil de bankverzekeraar zo'n 2200 banen overhevelen naar uitbestedingspartners. Het contract met LogicaCMG is de eerste overeenkomst in de reeks van verschillende uitbestedingstrajecten die ING Operations & IT in 2005 heeft aangekondigd. Een ander traject is bijvoorbeeld het plan rond Workplace Services (ruim zevenhonderd man) met als beoogd uitbestedingspartner een consortium onder leiding van Accenture.

LogicaCMG zegt de it-medewerkers van ING, die overkomen, ook in te willen zetten voor andere klanten uit de financiële sector. Ook biedt de automatiseerder de medewerkers een carrièreontwikkeling in andere markten waarin het bedrijf actief is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-26T13:47:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.