Investeringen Amerikaanse vc's dalen sterk

De bestedingen van Amerikaanse venture capitalists aan bedrijven in de nieuwe economie zijn over het afgelopen kwartaal met 61 procent gedaald.

Dit blijkt uit cijfers van de National Venture Capital Association. In totaal besteedden de verstrekkers van durfkapitaal over het tweede kwartaal 10,6 miljard dollar aan 982 bedrijven. Vorig jaar was dat nog 27,2 miljard dollar. De investeerders steken hun geld in toenemende mate in de expansie van bestaande ondernemingen; startende bedrijven worden steeds minder ondersteund met risicokapitaal.
Internetbedrijven nemen met een investeringskapitaal van drie miljard dollar nog steeds een koppositie in bij de besteding van venture capitalists, maar in de totale bestedingen is het aandeel van de internetsector in vergelijking met het voorgaande kwartaal wel teruggevallen: van 34,3 procent over de eerste drie maanden naar 28,4 procent over het tweede kwartaal. De sector computersoftware en -services vormt in omvang de tweede sector met een totaal aan durfinvesteringen van 2,2 miljard dollar, gevolgd door de communicatie- en mediasector met 1,8 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.