Lagere beloning voor it'ers in VS

Het gemiddelde salaris in de Verenigde Staten voor it-professionals is over het afgelopen half jaar met 6 procent gedaald.

Dit meldt het online wervingsbureau Techies.com. Uit het onderzoek onder 93 duizend it-ers in 36 it-sectoren komt naar voren dat het gemiddelde mid-jaarsalaris met vierduizend dollar is teruggevallen naar 60.126 dollar. Het onderzoek van Techies toont aan dat vooral jobhoppers die niet langer dan twee jaar bij dezelfde werkgever blijven, het slachtoffer worden van de nieuwe trend. Bedrijven bezuinigen in het algemeen niet op hun bestaande werknemers, maar bieden aanzienlijk minder voor werknemers die voor het eerst aankloppen.
Techies constateert dat met name ook it-managers het moeten doen met een lagere beloning. Volgens het it-wervingsbureau is het gemiddelde mid-salaris van deze groep over het afgelopen halfjaar met 14 procent gedaald naar 63.376 dollar. Volgens Techies is er bovendien minder vraag naar projectmanagers en ontwikkelaars van nieuwe producten, zoals Java en HTML, omdat veel bedrijven door de economische tegenspoed afzien van het starten van nieuwe projecten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.