West-Europa volgt VS in lagere pc-verkopen

De verkoop van personal computers in West-Europa is voor het eerst in twee decennia ingezakt. Dit blijkt uit cijfers van Gartner Dataquest.

Volgens het it-onderzoeksbureau werden gedurende het tweede kwartaal in West-Europa 6,02 miljoen pc's verkocht, 4 procent minder dan over dezelfde periode vorig jaar. De verkopen via de detailhandel daalden met 15,4 procent. De afzet in de zakelijke markt steeg daarentegen licht met 5,7 procent.
Het rapport van Gartner Dataquest staat niet op zich. Eerder meldde IDC al dat de verkoop van pc's in de Verenigde Staten gedurende het tweede kwartaal met 8,1 procent is teruggelopen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Internationaal gezien liepen de verkopen van personal computers terug met 2 procent naar 29,8 miljoen eenheden.
Wat West-Europa betreft komt de terugval vooral voor rekening van Duitsland en Engeland, waar de verkopen respectievelijk met 11,9 en 7,3 procent inzakten. Frankrijk doet het hier als uitzondering beter met een toename van de pc-verkopen van 7,8 procent. In een eerder rapport meldde IDC al dat ook in Nederland de verkoop van pc's aan het inzakken is. Over het afgelopen jaar werden hier 1,7 miljoen pc's verkocht, 1,8 procent minder dan over het jaar daarvoor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.