Gateway trekt zicht terug uit Europa en Azië

Gateway overweegt zich terug te trekken uit zowel Europa als Azië. De pc-leveracier kampt in beide continenten met sterk terugvallende omzetten.

Gateway heeft inmiddels bevestigd dat het zijn operaties in Ierland en het Verenigd Koninkrijk gaat stopzetten. Daardoor komen ruim duizend banen op de tocht te staan en blijven de Europese activiteiten van Gateway beperkt tot een paar verspreide verkoopkantoren.
Gateway is gedwongen aanzienlijk op zijn kosten te besparen door de kwakkelende pc-markt en de moordende (prijs-)concurrentie met computerleveranciers zoals Dell. Over het tweede kwartaal viel de verkoop van Gateway-pc's in Europa terug met 46 procent naar 75,5 miljoen dollar. In Azië was de terugval nog groter. Hier daalde de verkoop van pc's met 52 procent naar 110,3 miljoen dollar.
Door de sluiting van de Gateway-vestigingen in Engeland en Ierland wordt bijna de helft van het aantal internationale banen geschrapt. Gateway biedt buiten de VS op dit moment werk aan 2.500 medewerkers en behaalde een internationale omzet van 1,36 miljard dollar. Het grootste deel van de jaarlijkse omzet van de in totaal 9,6 miljard dollar wordt in de Verenigde Staten geboekt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.