Sonera stopt met mobiel internet Noorwegen

Hoewel het Finse telecombedrijf Sonera er 14,4 miljoen euro bij inschiet, heeft de onderneming besloten niet verder te gaan met het mobiele internet.

De Finnen hebben gisteren besloten hun licentie terug te geven aan de Noorse regering en de joint-venture met de Noorse partner Enitel op te zeggen.
Volgens Sonera is het niet zozeer een gebrek aan vertrouwen in het mobiele internet dat aanleiding was voor de stap, maar het feit dat het niet is gelukt om in Zweden een 3G-licentie te bemachtigen. De Finnen, die in eigen land oppermachtig zijn, wilden in Noordwegen, Zweden en Finland een van de grote aanbieders van mobiel internet worden. Het synergetische effect dat werd verwacht viel weg toen de Finnen onlangs geen licentie in Zweden, qua bevolking veruit het grootste van de drie landen, wisten te bemachtigen. Noorwegen is op zichzelf geen echt interessante markt, aangezien het maar 4,5 miljoen inwoners telt.
Sonera ligt evenals de meeste andere grote telecombedrijven onder vuur vanwege de grote uitgaven aan mobiele licenties, hoewel dat bij Sonera met 4 miljard euro nog meevalt in vergelijking met ander Eeuropese bedrijven. Maar het bedrijf is met een omzet vorig jaar van 2 miljard euro en 11.200 werknemers dan ook relatief klein.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-10T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.