Managed hosting door True

Bedrijven omarmen e-procurement massaal

 

Europese bedrijven omarmen op grote schaal e-procurement-applicaties, zo blijkt uit een studie van IT-researchbureau IDC.

Volgens IDC heeft 40 procent van de bedrijven in Europa zijn inkoopprocessen over het internet al geautomatiseerd en is nog eens 36 procent van plan dit begin volgende jaar te realiseren. Voor het onderzoek ondervroeg IDC vijfhonderd procurement-managers van bedrijven over geheel West-Europa. Als voordelen van e-procurement noemden zij onder andere de lagere kosten, de grotere productselectie, de mogelijkheid prijzen te vergelijken, de verbeterde werkstromen en de betere coördinatie tussen de toeleveranciers.
Slechts 45 van de vijfhonderd ondervraagden zegt niet geïnteresseerd te zijn in de implementatie van e-procurement applicaties. De reden daarvoor is onder andere dat deze bedrijven contacten onderhouden met kleine toeleveranciers die hun producten niet via het internet aan de man brengen. Andere obstakels vormen de complexiteit van e-procurementsystemen, integratiemoeilijkheden en de weerzin van toeleveranciers om hun producten online aan te bieden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/143512). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×