IDC: pc-markt herstelt niet voor 2003

Onderzoeksbureau IDC gaat ervan uit dat de malaise in de pc-industrie nog wel even aanhoudt. Pas in 2003 zal duidelijk herstel zichtbaar zijn.

Dat is later dan IDC eerder voorzag. Het bedrijf verwachtte nog maar kort geleden dat de markt in de eerste helft van 2002 genoeg zou aantrekken om van duidelijk herstel te kunnen spreken.
"We verlagen onze verwachtingen omdat de consumentenmarkten en de wereldeconomie nog steeds zwak zijn", aldus onderzoeker Loren Loverde. "Het onzekere economische klimaat zorgt ervoor dat consumenten de aanschaf van een nieuwe pc uitstellen."
Vooral in Japan is de markt zwakker dan verwacht, maar ook in de Verenigde Staten en Europa blijft het volgens het onderzoeksbedrijf kwakkelen.
De release van Microsofts Windows XP OS zal daar waarschijnlijk weinig aan veranderen. Fabrikanten koesteren de hoop dat het nieuwe besturingssysteem de vraag naar pc's vergroot, maar IDC is sceptisch. "Gezien het economische klimaat achten we de kans klein dat Windows XP zorgt voor een opleving van de markt", aldus Loverde.
IDC verwacht in de tweede helft van dit jaar wel enige verbetering, maar die is bij lange na niet groot genoeg om van herstel te kunnen spreken. Het bedrijf presenteert binnenkort de officiële cijfers van het tweede kwartaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-13T00:00:00.000Z René van Vemde


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.