CA-management krijgt steun tegen Wyly

Proxy Monitor, een onderzoeksbureau voor aandeelhouders, steunt het zittend management van Computer Associates. Sam Wyly heeft het nakijken.

Proxy Monitor ('proxy' = bij volmacht uitgebrachte stem) geeft adviezen aan institutionele beleggers. Het doet daarbij onderzoek naar meer dan 20.000 bedrijven in de VS en daarbuiten.
De analisten hebben zich gemengd in de strijd die Sam Wyly (manager van investeringsbedrijf Ranger Governance) tegen de top van CA voert. Wyly hoopt op de aandeelhoudersvergadering van 29 augustus een meerderheid van de aandeelhouders zo ver te krijgen dat ze het huidige CA-management naar huis stuurt en vervangt door een ploeg mensen die hij zelf voordraagt. Tevens zou het bedrijf in vier delen moeten worden opgesplitst.
Eind vorige week liet Institutional Shareholders Services (ISS) al weten niets te voelen voor Wyly's plan.
Proxy sluit zich hierbij aan. "Gelet op Wyly's staat van dienst en de onzekerheden die samenhangen met zijn plan, zijn we niet bereid aandeelhouders aan te raden het schip te verlaten", verklaart Proxy Monitor.
Hoewel Proxy de zittende leiding steunt, heeft het ook kritiek. Met name op het douceurtje van 1,1 miljard dollar dat de drie topmanagers zichzelf in 1998 hebben toegeschoven. "We zijn bezorgd dat een buitenproportionele beloning voor het management enige rechtvaardiging heeft", meldt het rapport. "We hopen evenwel dat het huidige bestuur, als het succesvol is, zich ingetogener opstelt en dat de bedrijfscultuur bij CA ten goede keert."
Charles Wang, oprichter en chairman van CA, en Sanjay Kumar (ceo) zijn ingenomen met het advies van Proxy (http://www3.ca.com/press/pressrelease.asp?id=1728).
De kans dat Wyly zijn zin krijgt op 29 augustus is bijzonder klein,

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-15T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.