Cap Gemini in industriële systemen

Het Franse Cap Gemini gaat zich in nauwe samenwerking met het Amerikaanse GE Cisco Industrial Networks richten op de industriële sector.

De samenwerking houdt in dat beide partijen zich gaan bezighouden met het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van netwerken die het voor klanten gemakkelijker moet maken toegang te krijgen tot industriële systemen, zoals en voorraad-applicaties.
GE Cisco Industrial Networks is gestart in juni 2000 en richt zich op het uitbouwen van kantoorapplicaties en communicatienetwerken naar de fabrieksvloer. Het bedrijf hoopt binnen vier jaar een omzet te kunnen behalen van 100 miljoen dollar. Volgens GE Cisco Industrial Networks zal de markt voor op Ethernet gebaseerde industriële netwerken in 2003 een omvang hebben bereikt van 3 miljard dollar. Cap Gemini zal zijn industriële partner met name voorzien van consultancy en systeemintegratie.
Overigens is Ethernet nog een groeimarkt in de industrie, waar vaak nog andere netwerkprotocollen (in die sector veldbussen genaamd) opgeld doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-16T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.