IBM grootste in software en services

IBM haalt in vergelijking met andere toonaangevende IT-concerns nog altijd de meeste omzet binnen via software en dienstverlening.

Dit blijkt uit de jaarlijks terugkerende Software 500-lijst van het Amerikaanse Software Magazine. De omzet die IBM via de software- en service-activiteiten binnenhaalt, bedraagt bijna 46 miljard gulden, meer dan de helft van de totale omzet. De groei van de omzet uit software en services is echter minder hoog dan bij bijvoorbeeld Microsoft (de nummer twee va de lijst met een software- en servicesomzet van bijna 24 miljard dollar). 's Werelds grootste softwareconcern noteerde een omzetgroei van 9,1 procent, terwijl IBM op 2 procent bleef steken.
De derde plaats in de ranglijst komt voor rekening van een internationale consultant- en adviesorganisatie: PricewaterhouseCoopers, met een omzet uit software en services van 21,5 miljard en een groeicijfer van 15 procent. De top 10 vervolgt met EDS, Oracle, HP, Accenture, Cap Gemini/Ernst & Young, Compaq, Unisys en SAP, dat een indrukkwekkende groei van 22,6 procent noteert voor zijn omzet uit software en services.
Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde Seagull is in de lijst 25 plaatsen geklommen naar de 259ste plaats.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.