Omzeiling muziekbeveiliging openbaar

Op internet is te lezen (en te horen) hoe de kopieerbeveiliging van de muziekindustrie is te omzeilen. Edward Felten heeft zijn dreiging gestand gedaan.

"The presentation the RIAA does not want you to see", zo kondigen medewerkers van de Princeton University hun lezing aan op internet (http://www.technetcast.com/sdmi-challenge.html). Felten doceert aan de Princeton University. De RIAA is de Recording Industry Association of America. Deze organisatie is al vanaf april dit jaar bezig om Felten ervan te weerhouden openbaar te maken hoe de kopieerbeveiliging is te kraken. De professor beroept zich evenwel op vrijheid van woord en geschrift en van wetenschappelijk onderzoek. Felten meent dat wetenschappers vrijelijk moeten kunnen publiceren wat zijn hebben ontdekt en dat ze niet bang moeten hoeven zijn voor een gerechtelijk proces. Hij weet zich daarbij gesteund door de Electronic Frontier Foundation en topwetenschappers wereldwijd.
Op het Usenix 2001 Security Symposium in Washington heeft Felten een lezing gehouden, samen met zijn medewerkers, die de Amerikaanse muziekindustrie niet zint. Overigens had de RIAA gezegd geen bezwaar meer te hebben tegen de openbaarmaking, maar koppelde daaraan dat de EFF de zaak verder zou laten rusten. Daar heeft de EFF voor bedankt, omdat de kwestie verder reikt dan RIAA vs Felten; het wetenschappelijk proces staat ter discussie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-16T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.