Samsung voorziet Finse Nokia van Dram's

Het Zuid-Koreaanse Samsung gaat de Finse producten van mobiele telefoons Nokia geheugenchips leveren die op dit moment nog louter in pc's worden gebruikt.

De overeenkomst markeert de komst van krachtiger mobiele telefoons met geavanceerde software voor zowel spraak als op internet gebaseerde dataservices. Voor Samsung is het de eerste order voor Dram's die gebruikt gaan worden in mobiele telefoons. Waarschijnlijk zullen andere mobiele telecomproducenten Nokia's voorbeeld spoedig volgen. Zo is Samsung volgens eigen zeggen op dit moment in gesprek met Motorola en Siemens. Ook is het zelf van plan mobiele telefoons met Dram's uit te rusten.
De prijs die Samsung aan Nokia rekent voor de 64-Megabit Dram's ligt rond de 8 dollar per chip. Dat is ongeveer tien keer zo duur als de huidige spotprijs die voor een standaard Dram wordt betaald. Op dit moment gebruiken de producenten van mobiele telefoons nog voornamelijk Sram (static random access memory) chips, maar analisten verwachten dat door de komst van nieuwe 3G-netwerken en geavanceerdere mobieltjes de vraag naar Dram (dynamic random access memory) chips snel zal stijgen. De laatste bieden een hogere geheugencapaciteit tegen een relatief lagere prijs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-17T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.