Topman LG Electronics vertrekt per direct

De ceo van LG Philips Displays, Philippe Combes (48), is met onmiddellijke ingang afgetreden. De Fransman heeft het anderhalve maand volgehouden.

LG Philips Displays is de kersverse 50-50 joint venture tussen het Zuid-Koreaanse LG Electronics en Philips. Over de exacte oorzaak van Combes' vertrek zijn geen mededelingen gedaan. Volgens Philips is in samenspraak met de beide moederconcerns en met Combes besloten dat het beter is voor de onderneming als hij vertrekt.
De joint venture LG Philips Displays houdt zich bezig met de productie van computerbeeldschermen en traditionele beeldbuizen. De onderneming werd gevestigd in HongKong en heeft een jaarlijkse omzet van 5 miljard dollar. De Fransman Combes zou oorspronkelijk vijf jaar leiding gaan geven aan de nieuwe combinatie. Voorheen was hij de eerste man van Philips Display Components. Combes wordt opgevolgd door Andreas Wente (46), die op dit moment leiding geeft aan Philips Monitors in Taiwan. Hij gaat zich vestigen in Hong Kong waar het hoofdkantoor van LG Philips Displays staat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-17T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.