Fujitsu schrapt fors in medewerkerskorps

De Japanse computer- en halfgeleiderfabrikant Fujitsu is van plan wereldwijd vijftienduizend medewerkers te ontslaan.

Dit meldt het Japanse dagblad Nihon Keizai Shimbun. Het zwaartepunt van de ontslaggolf zal naar verwachting komen te liggen in Azië. In Japan worden drieduizend ontslagen verwacht. De rest vindt grotendeels plaats in een reeks andere Aziatische landen, waaronder Thailand en de Filipijnen. Ook in Noord-Amerika zouden ontslagen vallen.
Fujitsu kampt net als de meeste andere chip- en computerbedrijven met sterk terugvallende bestedingen en een krachtige economische tegenwind. Over het eerste fiscale kwartaal van dit jaar boekte het concern een verlies van 351 miljoen dollar. Verontrustender is echter de verwachting van Fujitsu dat het over 2001 een nettoverlies verwacht van 1,8 miljard dollar.
Volgens Fujitsu zullen er verschillende onrendabele activiteiten worden afgestoten en verscheidene fabrieken worden gesloten. Fujitsu, dat in Europa samenwerkt met Siemens, wil zich volgens insiders meer gaan richten op het leveren van software en services, omdat hiermee een hoger rendement valt te behalen. Daarnaast wil het concern zich in de telecomsector gaan concentreren op de fabricage van glasvezelproducten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.