Nec en Matsushita in handheld-alliantie

Japans grootste producenten van mobiele telefoons, Nec en Matsushita, bundelen hun krachten bij het ontwikkelen van mobiele videotelefoons en andere handhelds.

Dit meldt The Wall Street Journal. Met de bundeling van hun mobiele krachten zouden de twee Japanse ict-concerns het beter kunnen opnemen tegen de nummers 1 en 2 in de wereldwijde mobiele markt, het Finse Nokia en het Amerikaanse Motorola. In ieder geval kunnen Matsushita en Nec met een eventuele alliantie de stijgende kosten voor het ontwikkelen van de in toenemende mate complexe draadloze apparatuur beter in de hand houden.
Nec en Matsushta hebben op dit moment beide moeite met het op tijd leveren van 'foutloze' mobiele derde generatie apparatuur voor de Japanse markt.
Ook andere mobiele leveranciers werken in toenemende mate samen. Zo hebben het Zweedse Ericsson en het Japanse Sony eerder een omvangrijke fusie aangekondigd van hun mobiele telefoondivisies. En het Japanse Toshiba en het Duitse Siemens werken samen aan de ontwikkeling van een 3G videotelefoon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.