Onderzoekers: pda's zijn prooi voor hackers

Volgens twee beveiligingsexperts is de handheld steeds gevoeliger voor hackers. Ze adviseren dan ook geen vertrouwelijke gegevens op de pda te bewaren.

De belangrijkste reden voor de toenemende onveiligheid ligt volgens Peiter Zatko en Joe Grand van @Stake in het feit dat gebruikers de pda vooral zakelijk gebruiken en daarbij synchroniseren met (bedrijfs)netwerken. Het gaat daarbij vaak om vertrouwelijke informatie die enkel beveiligd is door een wachtwoord. Kinderspel voor hackers, aldus de onderzoekers. De diefstalgevoeligheid van pda's maakt het niet alleen makkelijk om informatie van het apparaat zelf te halen, maar ook om een virus te installeren dat bij synchronisatie op een netwerk kan belanden.
Zatko en Grand concluderen dat het Palm OS in zijn huidige hoedanigheid niet genoeg bescherming biedt voor de opslag van gevoelige gegevens en dat het dus ook niet raadzaam is dit soort vertrouwelijke informatie op te slaan.
De twee onderzoekers richtten zich in hun onderzoek uitsluitend op het Palm besturingssysteem, aangezien dit wereldwijd het meest wordt gebruikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-20T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.