Managed hosting door True

Intel: negeer Via-chipset Pentium 4

 

Intel heeft de pc-fabrikanten duidelijk gemaakt dat ze Via's Apollo P4X266 chipset voor de Pentium 4 links moeten laten liggen.

Wanneer ze de waarschuwing negeren, lopen de fabrikanten het risico betrokken te raken bij een dure juridische strijd, aldus de chipbakker.
Intel wil zo voorkomen dat het Taiwanese Via zijn P4 chipset zonder licentie in de markt zet. Via begon vorige week met het verschepen van de DDR P4X266 set. Tot ongenoegen van Intel, dat zegt dat alleen SiS, Ali en ATI toestemming hebben om P4 chipsets te produceren. Het bedrijf maakte vorige bij monde van Chen Chun-shen, president van Intel Asia Pacific, dan ook bekend dat het juridische stappen zal ondernemen. Concurrent Via blijft erbij dat het niets onwettigs doet. Het concern, dat 35 procent van de mondiale chipsetmarkt in handen heeft, beweert dat eerder verkregen patenten en licenties (mogelijk verkregen bij de overname van S3 Graphics) de release van de Apollo P4X266 rechtvaardigen.
Via zit met zijn product 13 dollar per chipset onder de prijs van Intels in september uitkomende Brookdale 1845 Sdram chipset. Volgens het Taiwanese bedrijf is de release van zijn product alleen maar gunstig voor Intel, aangezien de set zal zorgen voor meer verkochte P4's.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/143644). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×