Ericsson onderzoekt afstoten chipdivisie

Het Zweedse telecommunicatie-concern Ericsson heeft een aantal adviseurs in de arm genomen om de eventuele verkoop van zijn chipdivisie te onderzoeken.

Dit meldt de Britse zakenkrant Financial Times. Een woordvoerder van Ericsson wilde het bericht niet bevestigen, maar verklaarde wel dat het concern voortdurend op zoek is naar 'de meest efficiënte manier om zijn middelen in te zetten'. De chipdivisie van Ericsson zou een waarde hebben die schommelt tussen de 1 en 2 miljard dollar.
Net als alle andere bedrijven die chips in hun portefeuille hebben, heeft ook de chiptak van Ericsson last van de zwakke marktomstandigheden. Bovendien kampt Ericsson met een teruglopende vraag naar mobiele telefoons en netwerken. Ericsson leed door deze tegenvallers in het tweede kwartaal een verlies van 527 miljoen euro.
De chipdivisie van Ericsson heeft 2500 medewerkers in dienst en maakt behalve de 'traditionele' processoren, ook Bluetooth-chips voor draadloze toepassingen. Volgens de Financial Times heeft Ericsson Merrill Lynch aangesteld om een eventuele verkoop van de chipdivisie te onderzoeken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.