Managed hosting door True

Intel en Compaq slaan de handen ineen

 

Intel en Compaq gaan samenwerken om de ontwikkeling van draadloze internet oplossingen te versnellen. Eerder sloot Intel een vergelijkbare overeenkomst met Symbian.

Het samenwerkingsverband houdt in dat Compaq Intels Personal Internet Client Architecture (PCA) zal ondersteunen, terwijl Intel op zijn beurt Compaqs iPaq handheld zal aanprijzen als prototype voor het ontwerp van draadloze apparatuur met internettoegang.
De twee industriegiganten zullen ontwikkelaars gaan voorzien van informatie en tools. Dit zou moeten leiden tot handhelds die toegang hebben tot draadloze netwerken en in staat zijn om hoogwaardige multimediale applicaties te draaien. Het gaat dan om apparaten die gebaseerd zijn op PCA, Intels blauwdruk voor de ontwikkeling van draadloze handhelds die gebruik maken van zijn chips. Op deze manier hoopt het bedrijf zoveel mogelijk fabrikanten over te halen om zijn chips te gebruiken, en niet die van concurrerende bedrijven als Texas Instruments.
Compaq vertelde tegenover Cnet dat het werkt aan een oplossing die het mogelijk maakt de iPaq te gebruiken als GSM telefoon. Ook moeten de pda's van Compaq in de toekomst moeiteloos kunnen switchen tussen verschillende draadloze netwerkstandaarden als Bluetooth en IEEE 802.11 (a of b).

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/143704). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×