Groot aantal banken nog niet europroof

Veel banksystemen zijn niet klaar voor de overgang op euro-biljetten en -munten op 1 januari 2001. Vooral kleinere banken moeten nog veel werk verrichten.

Dit is althans de mening van de Britse leverancier van financiële software Misys, dat 90 procent van de wereldwijde top-50 banken van applicaties voorziet. Volgens Mysis kunnen de tekortkomingen in de systemen leiden tot obstakels in de service aan klanten.
Het bedrijf is van mening da het probleem het grootst is bij kleinere banken op het platteland in Italië en Spanje en bij banken buiten de eurozone. In het laatste geval doen de problemen zich voor als bijvoorbeeld klanten met onroerend goed in de eurozone, hier hun hypotheekaflossing willen overmaken.
Volgens Mysis is de omvang van het probleem minder groot dan bij de millenniumwisseling en hebben banken nog de nodige tijd om eventuele problemen uit de weg te ruimen. Het Britse softwarebedrijf blijft er echter bij dat veel banksystemen voor de conversiedatum niet aangepast zullen zijn en dat kan volgens Mysis gevolgen hebben voor miljoenen zakelijke en particuliere rekeninghouders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.