Axa benut satelliet voor snelheidsmeting

Verzekeringsmaatschappij Axa wil jonge bestuurders een kastje geven die de snelheid van hun auto meet en tegelijkertijd kan controleren of ze te snel rijden.

In Ierland begint een proef met het systeem dat de naam Traksure heeft meegekregen. Er zijn 500 apparaatjes beschikbaar. Het gaat om een zwart kastje, ter grootte van een videoband, die onzichtbaar in een auto wordt geplaatst. Via gps (global positioning system) is bekend waar de auto zich bevindt en dus is ook bekend welke snelheidslimiet ter plekke geldt. Het apparaatje registreert tevens de snelheid van het voertuig.
Jongeren staan bij verzekeringsmaatschappijen bekend als risicogroep. De verzekeraar probeert de groep zo ver te krijgen dat ze uit 'eigen beweging' zich aan de snelheid houden. Ze krijgen als ze braaf zijn flinke kortingen op hun premies. En als ze toch overtredingen begaan, zal 'Axa passende maatregelen treffen'.
In Nederland was bij Axa niet bekend dat hun Ierse collega's een dergelijke proef ondernemen. Zij konden dan ook niet vertellen of iets dergelijks in ons land aangeboden gaat worden.
Meer informatie:http://www.axa.ie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-29T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.