Bestuursleden CA mogen blijven zitten

Een voorlopige telling van de stemmen laat zien dat 75% van de aandeelhouders vindt dat het management van Computer Associates mag aanblijven.

Naar verwachting is de definitieve telling over drie weken afgerond.
De aandeelhoudersvergadering van 29 augustus was bijzonder, omdat enkele maanden geleden Sam Wyly, die het financieringsbedrijf Ranger Capital bezit, een paleisrevolutie probeerde te ontketenen. Hij heeft gepoogd de aandeelhouders ervan te overtuigen dat de zittende directie van CA naar huis moest worden gestuurd, het bedrijf in vier onderdelen moest worden opgesplitst en dat zijn kandidaten het roer in handen moesten nemen. De ruimhartige gratificatie die Charles Wang (thans president) en Sanjay Kumar (thans ceo) zichzelf in 1998 toedichtten bleek velen in het verkeerde keelgat te zijn geschoten.
Desalniettemin is Wyly's coup mislukt. Het merendeel van de aandeelhouders koos voor het tien mensen tellende bestuur: Russell Artzt, linus Cheung, Alfonse D'Amato, Willem de Vogel, Richard Grasso, Shirley Strum Kenny, Sanjay Kumar, Roel Pieper, Lewis Ranieri en Charles Wang.
Een woordvoerder van de Nederlandse vestiging zegt dat de pogingen van Wyly een gunstig neveneffect hebben gehad. "Onder Kumar (die een jaar geleden ceo werd, TM) is wel wat veranderd. De communicatie binnen het bedrijf en met onze klanten is verbeterd. En dat is sterker doorgezet toen Wyly zijn actie begon. Uiteindelijk is het toch ook niet niks dat twintig procent van de aandeelhouders het zittend management blijkbaar weg wil hebben. Daar zijn ze toch van geschrokken."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-29T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.