Intel: Bluetooth verliest het van 802.11

Bluetooth zal de slag om dé draadloze netwerkstandaard te worden verliezen van 802.11. Het zal eerder een niche-product worden.

Dat is althans de mening van Sean Maloney, vice president van de Intel Communications Group. Maloney vetileerde zijn mening tijdens het Intel Developer Forum. Volgens Maloney wordt Bluetooth - dat over een korte afstand een draadloze connectie tussen mobiele telefoons, notebooks en andere elektronische apparatuur mogelijk maakt, die vervolgens gekoppeld kunnen worden aan het internet - geenmainstream-technologie.
Bluetooth wordt eerder een niche-product, ten faveure van 802.11, dat volgens Maloney de beste papieren heeft om uit te groeien tot de facto standaard voor draadloze koppeling met het internet. De opmerkingen van Maloney zijn opmerkelijk, omdat Intel lid is van de handelsgroep die Bluetooth als standaard propageert.
De strijd om de draadloze standaard is nog in volle gang. De IEEE 802.11-standaard valt overigens uiteen in 2 technologieën: 802.11b op de 2,4 GHz-band en 802.11a op de 5 GHz-band. En dan is in Europa nog HiperLAN populair, vergelijkbaar met 802.11a, maar dan met hogere snelheden, tot 20 Mbps. HiperLAN/2 haalt zelfs 54 Mbps.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.