Microsoft en Samsung werken aan thuisserver

Softwareconcern Microsoft zou samen met het Zuid-Koreaanse Samsung werken aan de ontwikkeling van een netwerkserver voor thuisgebruik.

Dit meldt het Zuid-Koreaanse dagblad Maeil. Volgens de zakenkrant zijn de beide concerns van plan servers te ontwikkelen die gekoppeld kunnen worden en data kunnen uitwisselen tussen bijvoorbeeld een televisie en personal computer.
De server zou kunnen functioneren als een centraal punt voor de opslag van audio en visuele data en voor het verzenden van deze data naar verschillende computer- en of amusementsapparatuur. Microsoft en Samsung zouden tegen het einde van dit jaar hun eerste thuisservers op de markt brengen.
De ontwikkeling van een server voor thuisgebruik zou een logische stap voor Microsoft betekenen om zijn positie in de markt voor consumentenelektronica verder uit te bouwen. Het softwareconcern beschikt met de aanstaande lancering van de X-box, de spelletjescomputer die over internettoegang en een dvd-speler beschikt, en de Universal Plug-and-Play, al over twee producten voor de 'huiskamer'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-30T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.