Java wint populariteit ten koste van C/C++

Volgend jaar zullen meer programmeurs met Java werken dan met C of C++. Opvolger C# van Microsoft kan helemaal op weinig sympathie rekenen.

Dit blijkt uit een onderzoek van Evans Data Corporation. Dit is een bedrijf in Santa Cruz, Californië, dat studie doet naar het gebruik van ontwikkeltalen door programmeurs (http://www.evansdata.com).
Janel Garvin, vice president of research bij EDC, onthulde de resultaten van de studie op de IBM's Solutions technical developers conference in San Francisco. Meer dan de helft van alle programmeurs in Noord-Amerika gebruikt al Java. Dat aantal zal in 2002 met tien procent groeien. Overigens is het aantal programmeurs dat in Java schrijft buiten Noord-Amerika al hoger. Daar gebruikt al zestig procent Java op enig moment in hun programmeerwerk.
EDC kwam erachter dat de populariteit van Java ten koste gaat van Visual Basic en C/C++. Eerdere studies hadden al aangetoond dat de opvolger van C++, de ontwikkeltaal C# (spreek uit: C-sharp), niet echt aanslaat in de ontwikkelgemeenschap. Microsoft heeft deze taal juist neergezet als tegenhanger van Java. Slechts een kleine groep gaat ermee aan de slag, en dat zijn dan vooral mensen die altijd al werken met een Microsoft-taal. Er is volgens Garvin geen bewijs dat C# kan rekenen op een warm onthaal door ontwikkelaars.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.