Prijskaartjes Windows XP zijn bekend

Microsoft heeft de definitieve 'gouden code' voor Windows XP verstrekt aan de fabrikanten van personal computers. De prijzen zijn nu bekend.

Het betekent de laatste opstap naar de definitieve marktintroductie van het nieuwe Windows XP-besturingssysteem die voor 25 oktober staat gepland. Volgens Microsoft zal de Windows XP Home-edition als upgrade voor een bedrag van 99 dollar beschikbaar komen en als standaardversie voor 199 dollar. Aan de upgrade van Windows XP Professional komt een prijskaartje te hangen van 199 dollar en aan de standaardversie eentje van 299 dollar.
Microsoft gaat de komende vier maanden 200 miljoen dollar besteden aan de marketingpromotie van Windows XP. Maar intussen blijven politici en advocaten hun pijlen op het softwareconcern afschieten. Sommige van hen beschouwen de introductie van Windows XP als een nieuwe stap in Microsofts monopoliestrategie. Bovendien kampt het softwareconcern op dit moment met een sterk terugvallende vraag naar personal computers en het is nog maar de vraag of XP die kwakkelende vraag kan reanimeren.
Volgens Microsoft hebben de afgelopen jaren vijf- tot zesduizend ontwikkelaars aan de totstandbrenging van Windows XP gewerkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.