Palm splitst bedrijf in twee delen

Palm gaat zijn bedrijf splitsen in een software-onderneming en een hardware-fabrikant. Voor de software is David Nagel als ceo aangesteld.

Nagel (56) is chief technology officer bij AT&T en sinds februari 2000 al lid van de board of directors van Palm. Hij begint 17 september bij de fabrikant van de handpalmcomputers.
Zijn opdracht is het besturingssysteem te herschrijven voor een nieuw hardware-platform dat de kracht van de huidige bureaucomputers naar de kleine binnenzak-machnientjes brengt. Hij zal daartoe delen van het onlangs aangekochte systeem BeOS moeten gebruiken. Nagel zal eveneens zijn expertise in draadloze verbindingen inbrengen. Die ligt op het vlak van IEEE 802.11b. Tot nog toe richtte Palm veel aandacht op Bluetooth, dat een veel geringere reikwijdte heeft dat 802.11 (a en b).
Eind dit jaar gaat Palm op in twee aparte ondernemingen.
De veranderingen zijn bedoeld om een beter tegenwicht te bieden tegen het PocketPC-platform van Microsoft, dat vooral bij de zakelijke gebruiker ingang vindt.
Het afgelopen jaar heeft Palm veel marktaandeel verlorzen aan PocketPC en Handspring, dat overigens het besturingssysteem van Palm licenseert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-28T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.