Hewlett Packard koopt concurrent Compaq

Hewlett Packard lijft via een aandelenruil computerproducent en concurrent Compaq in voor 25 miljard dollar.

Dit meldt The Wall Street Journal. Volgens de zakenkrant hebben beide directies van de concerns ingestemd met het samengaan en zal de deal vandaag officieel worden beklonken. Met de combinatie Hewlett Packard/Compaq ontstaat een van de grootste wereldwijde concerns op het gebied van computers, printers, servers en services.
De overeenkomst is tekenend voor de consolidatie in de computersector. Als Compaq - wereldwijd computerproducent nummer 2 - onder de paraplu van HP komt - de nummer 3 - kunnen beide het beter opnemen tegen marktleider Dell. Maar de nieuwe combinatie kan zich ook veel beter meten met breed opererende concerns zoals IBM en Sun Microsystems. Analisten voorzien daardoor ook een heftig (prijs)gevecht in sectoren buiten de pc-markt, zoals bij computerservices en opslagnetweken.
Volgens ingewijden komt HP's ceo Carly Fiorina aan het roer van de nieuwe combinatie te staan. Michael Capellas, de topman van Compaq, zou de president van de HP/Compaq worden. Vijf vertegenwoordigers van Compaq zullen naar verwachting plaatsnemen in de raad van bestuur van Hewlett Packard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-04T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.