BT verzelfstandigt mobiele dochter

British Telecom brengt zijn mobiele dochter mmO2 (de nieuwe naam voor het 'oude' BT Wireless), in november verzelfstandigt naar de beurs.

De afsplitsing van de mobiele unit maakt onderdeel uit van een grootschalig reorganisatieprogramma van British Telecom, nodig om iets te doen aan de omvangrijke schuldenlast van het Britse telecommunicatieconcern die op dit moment rond de 15 miljard Britse pond (ongeveer 24 miljard euro) schommelt. De schuldenlast van mmO2 bedraagt op dit moment ongeveer 813 miljoen euro. Dit is aanzienlijk minder dan de 3,22 miljard euro die door BT eerder aan zijn mobiele activiteiten werd toegedicht. Maar de Britse telco heeft door diverse recente verkopen van belangen zijn schuldenlast over de gehele linie aanzienlijk weten terug te schroeven.
De relatief lage schuldenpositie van mmO2 geeft een grotere speelruimte om nieuw kapitaal aan te trekken en daarmee een serieuze opponent te worden van rivalen als Vodafone en Orange. MmO2 heeft op dit moment ongeveer 16 miljoen klanten en gaat zijn activiteiten onder de nieuwe naam bundelen in Engeland (Cellnet), Duitsland (Viag), Nederland (Telfort) en Ierland (Esat).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.