Staten steunen versoepelde houding Justitie

De achttien Amerikaanse staten die hun aanklacht tegen de softwareproducent hebben gecombineerd met die van Justitie, steunen de versoepeling van het ministerie.

"De staten gaan mee met het ministerie van Justitie in de beslissing niet langer een splitsing van Microsoft na te streven. Sinds het oordeel van het hoger gerechtshof hebben de staten en het ministerie hun energie gericht op een enkel doel: het vinden van de snelste en meest effectieve oplossing voor deze zaak", aldus hoofdofficier van Justitie Tom Miller van de staat Iowa.
Ondertussen heeft Microsoft nog een beroep lopen bij het Hooggerechtshof, de hoogste gerechtelijke instantie in de Verenigde Staten. De softwareleverancier verzoekt dit hof de gehele zaak ongeldig te verklaren. Dit mede op grond van partijdig overkomende uitspraken van districtsrechter Thomas Penfield Jackson, die de eerst ronde in de antitrustzaak behandelde. Het hoger beroepshof heeft al bepaald dat Jackson zijn boekje te buiten is gegaan en heeft deze rechter dan ook ontheven van de zaak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-07T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.