Dell ziet extra kansen door fusie HP/Compaq

Computerproducent Dell denkt volop te kunnen profiteren van het voorgenomen samengaan van Hewlett-Packard en Compaq.

Dit verklaarde topman Michael Dell op een conferentie over halfgeleiders in San Francisco. Volgens Dell ontstaan er door de aangekondigde fusie voor zijn bedrijf aantrekkelijke mogelijkheden voor wat betreft de verkoop van zijn scherpgeprijsde producten. Volgens Dell-topman kan zijn bedrijf volop profiteren van de 'storm' waarin HP en Compaq terecht zullen komen om hun geplande fusie tot een goed einde te brengen.
Ondanks de huidige economische malaise is Michael Dell redelijk optimistisch over de marktvooruitzichten. Volgens hem zullen de noodzaak om computers te vervangen en de toenemende vraag naar muziek en video voor de pc, leiden tot de aanschaf van nieuwe computers. Bovendien verwacht hij een stimulerend effect van de lancering van Microsofts Windows XP in oktober en de komst van de nieuw krachtige Pentium-processoren van Intel.
Dell gaat de komende jaren zijn internationale netwerk verder uitbreiden. Daarbij richt het computerconcern zich vooral op Frankrijk, Japan, Italië en China.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.