Microsoft praat met regering over deal

Topmensen van Microsoft gaan nog deze week in Washington praten over een deal in de al jaren slepende monopoliezaak tegen het softwarebedrijf.

Het ministerie van justitie liet vorige week weten niet langer uit te zijn op een opdeling van Microsoft, maar wil in ruil daarvoor wel waarborgen tegen verder misbruik van de monopoliemacht.
Ambtenaren van het ministerie zijn druk doende een lijst op te stellen van voorwaarden waaraan Microsoft zich in het vervolg moet houden. Zo moeten concurrerende fabrikanten van 'exta' onderdelen van Windows, zoals de browser en de mediaspeler, een eerlijke kans krijgen door hun producten te kunnen meeleveren met Windows. Verder moet Microsoft zich onthouden van deals waarbij fabrikanten exclusief Microsoft-programma's standaard op hun pc's en andere computerapparatuur installeren.
Een ding staat volgens deskundigen als een paal boven water: de Microsoft-onderhandelaars zullen in elk onder geen beding akkoord gaan met alles wat de voor eind volgende maand geplande lancering van Windows XP in de weg staat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-12T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.