Bedrijven onzeker over veiligheid personeel

Veel technologiebedrijven, waaronder Sun en IBM, zoeken naarstig naar informatie over het welzijn van hun werknemers na de aanvallen op het WTC in New York.

Ongeveer driehonderd werknemers van Sun zijn gestationeerd op de 25ste en 26ste verdieping van de zuid toren, maar veel van hen werken bij klanten, aldus woordvoerster Elizabeth McNichols.
Het bedrijf weet nog niet hoeveel mensen op kantoor waren toen de ramp zich voltrok, zegt McNichols. "We zijn momenteel aan het natrekken waar onze werknemers zijn en hoe het met ze is."
Ook IBM zit in onzekerheid. Het bedrijf heeft meerdere kantoren in New York en Washington, maar wil niet zeggen om hoeveel medewerkers het gaat, omdat "we nog steeds op zoek zijn naar onze werknemers die in Amerika werkten of reisden". IBM had geen kantoor in het World Trade Center.
Een ander bedrijf dat kantoren heeft in New York en Washington, is Hewlett-Packard. Hoewel een woordvoerder zei dat er geen werknemers in de gekaapte vliegtuigen hadden moeten zitten, kan hij niet met zekerheid zeggen dat ook daadwerkelijk niemand van de staf het slachtoffer is geworden van de terreur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-13T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.