Infineon moet Siemens overtuigen van nut deal

Infineon, de Duitse chipfabrikant, voert gesprekken met het Japanse Toshiba over een joint venture op het gebied van geheugenchips.

Als beide bedrijven het eens worden, moet de deal nog wel goedgekeurd worden door Infineons raad van toezichthouders.
Voor ceo Ulrich Schumacher betekent dat het overtuigen van Siemens, dat een aandeel van 56 procent heeft in het Duitse bedrijf.
De relatie tussen beide bedrijven is koel, zeker nadat ceo Von Pierer van Siemens Infineon de schuld gaf van de slechte jaarcijfers.
De raad van toezichthouders van Infineon bestaat uit 16 mensen, aandeelhouders en afgevaardigden van het personeel, waaronder vier mensen uit het management van Siemens.
Bronnen zeiden afgelopen week dat Siemens open zou staan voor de voorstellen van Infineon voor een joint venture met Toshiba. Maar in het verleden had Schumacher ook al aanvaringen met de raad van toezichthouders.
Toshiba besloot vorige maand een van zijn Dram-productielijnen in Japan te sluiten en de capaciteit met 26 procent terug te brengen.
Infineon en Toshiba maken gebruik van vrijwel dezelfde technologie en het Duitse bedrijf wil zich graag profileren op de Aziatische markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-13T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.