Intel komt met nieuwe Wlan producten

Intel brengt in november producten uit die een nieuwe standaard voor draadloze netwerken ondersteunen. Met de zogenaamde 802.11a specificatie moeten snelheden tot 54 Mbps mogelijk zijn.

Dat is ongeveer vijf keer zo snel als de maximum snelheid van de huidige, sterk aan populariteit winnende, 802.11b standaard. De nieuwe specificatie maakt daarnaast gebruik van een 5.2 Ghz radio frequentie band, die minder storingsgevoelig is dan de 2,4 GHz band waaronder 802.11b functioneert. Ook wordt er hard gewerkt aan een betere beveiliging. Daar tegenover staat dat het bereik van 802.11a kleiner is.
Het productaanbod dat Intel op de markt brengt omvat een Wlan acces point, een Cardbus adapter voor notebooks en een PCI adapter voor desktops. De producten hebben een prijskaartje van respectievelijk 499 dollar, 179 dollar en 229 dollar. Met de oplossingen bindt Intel de strijd aan met onder meer Cisco Systems en 3Com.
Volgens onderzoek van de Cahners In-Stat Group groeit de markt voor draadloze netwerkapparatuur van 1,2 miljard dollar in 2000 naar 4 miljard dollar in 2003.
De analisten verwachten dat de ingeburgerde 802.11b producten de komende jaren nog wel meer zullen verkopen dan apparatuur die gebruik maakt van de jongste standaard. De twee standaarden kunnen in een netwerk wel naast elkaar functioneren, maar zijn niet compatibel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-13T00:00:00.000Z René van Vemde


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.