Cisco koopt voor drie miljard aandelen terug

Netwerkcomponentenproducent Cisco Systems wil binnen de komende twee jaar voor drie miljard dollar aan eigen aandelen terugkopen.

Het 'terugkoopprogramma' wordt met onmiddellijke ingang effectief. Volgens John Chambers, president-directeur van Cisco Systems, is het idee ingegeven door het 'immense vertrouwen' dat het bedrijf heeft in de Amerikaanse economie en de eigen onderneming. "We hebben vertrouwen in de financiële en economische stelsels en systemen van ons land, in onze branche en in onze leidende positie daarin, nu en in de toekomst. Dit terugkopen van aandelen is bovendien erg gunstig voor onze aandeelhouders", aldus Chambers.
De terugkoop wordt in principe van tijd tot tijd gedaan op de open markt of op een andere manier. Afhankelijk van de marktomstandigheden en eventuele andere factoren kan die terugkoop worden gestart, gestopt en weer hervat op elk willekeurig moment, zonder voorafgaande waarschuwing, zo heeft de onderneming bepaald. Momenteel heeft Cisco ongeveer 7,3 miljard aandelen uitstaan op de markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-17T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.