Akamai verliest grondlegger door WTC-ramp

Internetonderneming Akamai, gespecialiseerd in content delivery voor websites, verloor één van zijn grondleggers door de aanslagen op het WTC.

De top van Akamai Technologies heeft de terreuraanslagen in New York en Washington met zeer dubbele gevoelens beleefd. Enerzijds gaan 11 en 12 september de boeken in als de twee meest succesvolle dagen van het bedrijf, vanwege het recordaantal bezoeken op door Akamai bediende internet-nieuwssites. Anderzijds verloor de ondernemer één van zijn oprichters: MIT-wetenschapper Daniel Lewin was aan boord van American Airlines-vlucht 11 van Boston naar Los Angeles. Dat vliegtuig boorde zich in één van de torens van het World Trade Center.
De diensten van Akamai werden in de tweede helft van de jaren negentig ontwikkeld aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) door Lewin en wiskundeprofessor Tom Leighton. Het door hen opgerichte bedrijf heeft een wereldwijd netwerk van duizenden internetservers waarop kopieën van websites worden opgeslagen. Dat netwerk is erop gericht het downloaden van commerciële websites zo snel mogelijk te maken, waardoor consumenten zich niet ergeren aan lange wachttijden. Als een gebruiker de naam van een bij Akamai ondergebrachte website intikt, wordt hij verbonden met de dichtstbijzijnde Akamai-server, in plaats van met de website's eigen server. De gebruiker krijgt op deze manier veel sneller de informatie die hij wil. Akamai heeft vele honderden klanten, waaronder grote namen als Lycos, Yahoo en CNN.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-17T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.