E-Ink opent fabriek buigzame beeldschermen

Micro-elektronicapionier E-Ink opent in Woburn, Massachusetts een fabriek die speciaal is gebouwd voor de productie van ultradunne, flexibele beeldschermen.

In de fabriek gaat E-Inks Microelectronics Technology Group zich bezighouden met de ontwikkeling van buigzame transistors, waarmee de onderneming volgend jaar de prototypen hoopt te kunnen maken van op papier lijkende beeldschermen. Dergelijke beeldschermen moeten zich uiteindelijk laten lezen als een ouderwetse krant. De schermen hebben namelijk geen 'backlighting' nodig. Daarmee opent deze technologie ook zeer interessante toepassingsmogelijkheden voor de producenten van bijvoorbeeld handcomputers, mobiele telefoons, horloges en pda's. Niet voor niets heeft E-Ink onder de investeerders en strategische partners bedrijven zitten als Lucent, Motorola, Toppan Printing Company, de Hearst Corporation en Philips.
Flexible transistors zijn niet nieuw, maar E-Ink denkt het eerste bedrijf te zijn dat in staat is een commercieel ontwerp te kunnen koppelen aan een betaalbaar productieproces, geschikt voor de productie van grote aantallen. Afgelopen zomer demonstreerde de onderneming de eerste hoge-resolutie (40 dpi) flexibele 'active matrix display'. Daarbij gebruikte E-Ink een nieuw siliconen transistorontwerp dat was aangebracht op buigzame metale folie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-18T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.