3Com schrapt nog duizend extra banen

De verliezen die netwerkcomponenten-producent 3Com heeft geleden in het eerste kwartaal zijn aanleiding voor het schrappen van duizend banen extra.

Het bedrijf had eerder al vijfduizend banen weggesaneerd van de twaalfduizend die het vorig jaar november nog had. Topman Bruce Claflin maakte bij de presentatie van de tegenvallende cijfers bekend dat de onderneming het volgende kwartaal wil afsluiten met zesduizend medewerkers. Dat betekent dat het aantal 3Com-werknemers in een jaar is gehalveerd.
In het eerste kwartaal, afgesloten op 31 augustus, noteerde de onderneming een nettoverlies van 232,4 miljoen dollar, bij een omzet van 389,6 miljoen dollar. Een jaar geleden bedroeg het verlies over dezelfde periode 59,2 miljoen dollar en de omzet 933,8 miljoen.
Als de kosten van de grootscheepse reorganisatie van het bedrijf niet worden meegeteld, komt 3Com uit op een kwartaalverlies van 148 miljoen dollar. Volgens Claflin zal de omzet in het nu lopende tweede kwartaal ongeveer gelijk blijven, of hooguit een klein beetje stijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-20T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.