Altavista schrapt banen en krijgt nieuwe ceo

De in problemen verkerende internetzoekmachine Altavista ontslaat honderdzestig werknemers, maar krijgt na elf maanden wél een nieuwe ceo.

Het belangrijkste oogmerk bij de - verdere - inkrimping van het werknemersbestand is kostenbesparing. Altavista, onderdeel van investeringsbedrijf Cmgi, is van plan verschillende afdelingen samen te voegen en een kantoor in Californië te sluiten. Ook wil het bedrijf zich meer richten op de kernactiviteit: de internetzoekdienst. Een jaar geleden stuurde Altavista al 25 procent van de werknemers naar huis. De huidige inkrimping betekent dat bijna dertig procent van het overgebleven personeelsbestand op straat komt te staan.
De populariteit van Altavista is de afgelopen maanden enorm gedaald. In maart stond het bedrijf nog op een elfde plaats in de Jupiter Media Metrix Top-50. In juli kwam de zoekmachine niet verder dan een 44e positie.
Wellicht zorgt Altavista's nieuwe baas, James Barnett, voor de zo zeer gewenste ommekeer. Barnett werkte tot voor kort bij het internetbedrijf My Family.com. Altavista heeft elf maanden gezocht naar een nieuwe topman.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-20T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.