HP steekt Superdome in midrange-jasje

Hewlett-Packard heeft zijn topmodel Unix-server, Superdome, afgeslankt naar een middelzware machine. Deze computer is uitgerust met twee tot zestien stuks van HP's nieuwe PA-Risc-processor, de PA-8700. De computerproducent lanceerde gisteren de middelzware rp8400-reeks waarmee het een gat in zijn productbereik opvult.

Mark Hudson, wereldwijd marketingdirecteur voor HP's divisie voor bedrijfssystemen, zegt dat meer dan de helft van de door HP verkochte Unix-systemen bestaat uit middelzware computers. Bovendien komt ook het merendeel van de winst op de computerverkoop uit de middelzware machines, aldus Hudson.
De rp8400-reeks is de opvolging voor de huidige n-klasse van HP9000-servers, die maar meteen zijn omgedoopt tot rp7400. Die huidige machines zijn uitgerust met de PA-8600-processor, maar krijgen ook de nieuwe PA-8700 die draait op kloksnelheden van 650 en 750 MHz.
HP blijft de n-klasse (rp7400) verkopen terwijl het ook de opvolging in de markt zet. Overigens krijgt het PA-Risc-platform nog twee nieuwe generaties alvorens HP in 2004 geheel overschakelt op Intels 64-bit processoren (IA-64).
De nieuwe middelzware machines moeten voor HP marktaandeel veroveren op concurrenten IBM en Sun, of - negatief bezien - marktaandeel behouden in de huidige it-malaise. Daarnaast wil HP hiermee aantonen dat het technologie en functionaliteit van bedrijfskritische computers kan aanpassen en gebruiken in middelzware - en uiteindelijk lichte - systemen. IBM doet dit al enige tijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-20T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.