EMC is van plan 2400 banen weg te snijden

Dataopslagfabrikant EMC is van plan ongeveer 10 procent van zijn werknemers te ontslaan, vanwege de afnemende economische groei.

Wereldwijd werken er 23.400 mensen bij EMC. Voor het eind van dit jaar moeten dat er 2400 minder zijn. De onderneming heeft nog niet aangegeven op welke plaatsen er zal worden gesneden, maar gaf wel aan dat de inkrimping van het personeelsbestand onvermijdelijk is.
In het derde kwartaal zal EMC de rentabiliteitsdrempel - het 'break-even point' - zéér waarschijnlijk niet halen, zo blijkt uit opmerkingen van Joe Tucci, de president-directeur van het dataopslagbedrijf. "De zakenwereld wordt momenteel bedekt door een 'deken van aarzeling'. De verdere afvlakking van de economische groei zorgt ervoor dat veel van onze klanten fors snijden in hun kosten en uitgaven," aldus Tucci. In juni schrapte EMC al 1100 banen in het kader van een saneringsoperatie.
EMC zegt in het derde kwartaal een omzet van 1,8 miljard dollar nodig te hebben om de rentabiliteitsdrempel te halen, maar meldt dat dat onwaarschijnlijk is. Vorig jaar boekte de onderneming in het derde kwartaal nog een omzet van 2,28 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-24T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.